Hoofdpijnmassage

Hoofdpijn is een veelvoorkomend probleem. Een typische kwaal waar iedereen wel eens last van heeft. Gelukkig is de oorzaak meestal onschuldig..

Hoofdpijnklachten zijn steeds vaker een groot (lichamelijk) gevolg van spanningen/overprikkeling. Vaak kan het zelfs een belemmering zijn/worden in je dagelijks functioneren.

Een hoofdpijnmassage/behandeling kan, naast dat het zal zorgen voor een moment van rust en ontspanning, ook ingezet worden naast een vorm van begeleiding/ondersteuning.
(Mail mij gerust wanneer je hier mee informatie over wilt ontvangen.)

Door spanningen en stress voelt het gebied van hoofd, nek en schouders vaak gevoelig aan. Het hoofd en de schouders zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Als je gestrest, overprikkeld of boos bent hopen spanningen zich op en uit het zich vaak in hoofdpijn, pijn in de nek- of schoudergebied.
Door de afwisseling van stevige en zachte massagebewegingen wordt gezorgd dat blokkades worden opgeheven en kan het voor verlichting zorgen bij pijn door stress of migraine.
De effecten van een hoofdmassage zijn niet alleen lichamelijk maar werkt ook mentaal door. Hoofdmassage werkt kalmerend en ontspannend en het kan zelfs zorgen voor een betere nachtrust.

Omdat het hoofd het centrum van het zenuwstelsel is, brengt een hoofdmassage het hele zenuwgestel tot rust. Massage van de slapen verbetert bijvoorbeeld het gezichts- en concentratievermogen en brengt ook een toestand van geconcentreerd bewustzijn. Massage van de wenkbrauwen ontspant het hele lichaam en is vooral heilzaam voor de ogen en het zenuwgestel. Massage van het voorhoofd versterkt het gezichts- en concentratievermogen. Daarnaast worden de spieren van je schouders, nek en decolleté behandeld.
Hoofdpijnmassage is een rustige massage met de focus op het ontspannen van de spieren in de schouders, de nek en het gezicht.

Hoofdpijn bij kinderen
In Nederland zijn er ongeveer 200.000 die al vanaf hun 6e hoofdpijnklachten kunnen ontwikkelen. Spanningshoofdpijn bij kinderen kan komen door gevoeligheid, (over)vermoeidheid, weinig slaap, verkeerde voeding, spanning en/of een verkeerde houding. Een hoofdpijnmassage is daarom dus ook geschikt voor kinderen!

Een hoofdpijnmassage duurt ongeveer 45 minuten.
Echter volg ik, evenals de Acces Bar behandeling, tijdens deze behandeling ook mijn eigen intuïtie.
Daardoor kan het zijn dat een behandeling soms wat langer of korter duurt, afhankelijk van wat ik tegenkom.
Een enkele hoofdpijnmassage kan al verlichting geven maar als je optimaal resultaat wilt behalen en behouden, is hoofdpijnmassage met enige regelmaat zeker aan te raden.

Belangrijk!
Ten eerste, raadpleeg bij twijfel altijd een arts over je hoofdpijn(klachten)!

Verder zijn er bij een hoofdpijnmassage contra-indicaties van toepassing. In onderstaande gevallen zal ik dus niet masseren en verzoeken voor het maken van een nieuwe afspraak.

– koorts
– infectieziektes; ernstige verkoudheid, griep, keelontsteking
– migraine/ te veel (hoofd)pijn
– algehele malaise, kwetsbare gezondheid
– tijdens behandeling van chemo en bestralingen

Voor de juiste en oprechte benadering van de klachten zal ik jullie vragen voorafgaand aan de behandeling een anamneseformulier in te vullen. Veiligheid staat altijd voorop. Het kan daarom voorkomen dat ik aan de hand van het anamneseformulier je door zou kunnen verwijzen naar een arts of een andere therapeut.

‘Ontspanning van lichaam en geest helpt om de juiste keuzes te maken..’