Individuele begeleiding

Begeleiding die zich niet alleen richt op kinderen, ouders of gezinnen, maar op iedereen die behoefte heeft aan een ‘luisterend oor’.

We hebben allemaal wel eens die behoefte om ons hart te luchten, om gebeurtenissen, gevoelens of andere zaken te delen met iemand die de tijd heeft en neemt om echt naar je te luisteren.

Vaak hebben we in onze vrienden- en familiekring altijd wel iemand bij wie we daarvoor terecht zouden kunnen.

Merk je hierbij ook wel eens dat je dan niet altijd even vrij kunt of durft te praten? Het zijn (wederzijdse) verwachtingen die hierbij een belemmerende rol kunnen spelen.
Het is bijzonder om te merken dat mensen bij een onbekend persoon vaak opener durven en kunnen zijn, terwijl deze vervolgens luistert zonder oordeel. Tegelijkertijd dwingt het vertellen van je verhaal je ook tot bewuster en zorgvuldiger formuleren. Dit alleen al geeft je soms een nieuwe kijk op het geheel, waar je vervolgens mee verder kunt.

Heb jij behoefte aan een klankbord? Een spiegel? Zou je graag je zorgen met iemand willen delen?

Een verhaal kan in je hoofd blijven rondzingen, het komt steeds weer terug. Je verhaal met iemand delen schept ruimte in je hoofd, ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en nieuwe acties.

Ik bied je graag dat ‘luisterend oor’ aan voor iedereen die zijn verhaal kwijt wil.

Deze afspraak duurt ongeveer een uur. In principe is dit een eenmalige afspraak. Is er na dit gesprek een vervolg gewenst, bijvoorbeeld in de vorm van een coachingstraject, dan wordt dit eerste contact gezien als een gratis ‘kennismakingsgesprek’.

Kind- en/of gezinsbegeleiding

Soms wordt je als ouder geconfronteerd met situaties waar je niet goed raad mee weet.
Iedere ouder wil dat zijn kind lachend, spelend en vol zelfvertrouwen door het leven gaat. Dat hij lekker in zijn vel zit. Als ouder voel je vaak heel goed aan wanneer dit niet het geval is.

Wellicht kun je op zo’n moment wel wat extra ondersteuning voor je kind en jezelf gebruiken. Ik zou jullie hierbij kunnen ondersteunen. Met name als de stap naar, bijvoorbeeld een psycholoog, te groot of niet nodig is.

De individuele begeleiding die ik aanbied is een laagdrempelige, praktische en kortdurende vorm van hulpverlening. In de meeste gevallen zijn 3-10 sessies genoeg om te zorgen dat je kind weer goed in zijn of haar vel zit. Dit is namelijk de basis voor een kind om zich te ontwikkelen en ontplooien tot een zelfstandig en evenwichtig persoon, die gemakkelijker weet om te gaan met de gebeurtenissen in zijn leven.

De begeleiding kan worden ingezet bij allerlei soorten gedrags- en sociaal emotionele problemen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

 • Boosheid, verdriet, angst(en)
 • Faalangst, onderpresteren op school
 • Pesten of zelf gepest worden
 • Negatief zelfbeeld
 • Somber(heid)
 • Weinig vrienden
 • Sociaal onhandig gedrag
 • Moeite om voor zichzelf op te komen, grenzen aangeven
 • Vermoeidheid, vol hoofd, moeite met prikkels
 • Buikpijn, hoofdpijn
 • Slecht slapen
 • Piekeren
 • Gevoeligheid

Ik gun het elk kind en ouder om de basis weer terug te vinden, wanneer deze even weg lijkt te zijn.

Opvoeden is persoonlijk en best intiem. Een vraag of probleem delen met een vreemde kan nogal een drempel zijn. Misschien heeft jullie kind moeite met het in vertrouwen nemen van een volwassene of schaam je je voor de situatie. Begrijpelijk, maar niet nodig. Ik streef ernaar een vertrouwd rustpunt te zijn binnen jullie gezin waarbij ik jullie en jullie kind met alle geduld benader.

Mijn begeleiding richt zich op het gevoelsmatig begeleiden en ondersteunen van je kind, zodat het dingen een plek kan geven en zich op de voor hem of haar juiste wijze ondersteund weet.