Buiten de lijntjes is de plek waar jij helemaal jezelf mag zijn en de ruimte krijgt om te groeien en bloeien. Het is mijn missie jou te helpen bij een lievere kijk op jezelf.
Weten wat je wilt, wat je niet wilt, en daar naar handelen; in je kracht staan.

Kind- en/of gezinsbegeleiding

Iedere ouder wil dat zijn kind lachend, spelend en vol vertrouwen door het leven gaat. Dat hij of zij lekker in zijn vel zit. Als ouder voel je vaak heel goed aan wanneer dit niet het geval is..
Wellicht kun je op zo’n moment wel wat extra ondersteuning gebruiken. Iemand die een stukje mee mag lopen op jullie pad. Het (her)ontdekken van jouw/jullie eigen kracht en mogelijkheden, het samen op zoek gaan naar en aanreiken van nieuwe inzichten in processen is wat mij betreft het mooiste wat er is..

De (individuele) begeleiding die ik aanbied is laagdrempelig, praktisch en in principe kortdurend. Liggend aan de hulpvraag en jullie wens, zijn in de meeste gevallen 3-10 sessies voldoende om te zorgen dat jullie/je kind weer goed in zijn of haar vel zit en weer voorzien is van een zogenaamd `potje veerkracht.` Voldoende veerkracht vormt de basis voor een kind om zich te kunnen (en willen!) ontwikkelen en ontplooien tot een zelfstandig en evenwichtig persoon, die gemakkelijker weet om te gaan met de (lastige) gebeurtenissen in zijn leven.
Goed om te weten, ook ‘buiten’ mijn praktijk werk ik met net zoveel passie, want begeleiding in de thuissituatie is ook altijd mogelijk als dat wenselijk is!

De begeleiding kan worden ingezet bij allerlei soorten gedrags- en sociaal emotionele problemen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

 • Gevoeligheid
 • Boosheid, verdriet, angst(en)
 • Faalangst, onderpresteren op school
 • Pesten of zelf gepest worden
 • Negatief zelfbeeld
 • Somber(heid)
 • Weinig vrienden
 • Sociaal onhandig gedrag
 • Moeite om voor zichzelf op te komen, grenzen aangeven
 • Vermoeidheid, vol hoofd, moeite met prikkels
 • Buikpijn, hoofdpijn
 • Slecht slapen
 • Piekeren

Individuele begeleiding

De begeleiding binnen mijn praktijk richt zich niet alleen op kinderen, ouders of gezinnen, maar op iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor.
We hebben allemaal wel eens de behoefte om ons hart te luchten, om gebeurtenissen, gevoelens of andere zaken te delen met iemand die de tijd heeft en neemt om echt naar je te luisteren. Vaak blijkt het vragen om hulp, het nemen van een eerste stap lastig en confronterend. Het voelen als falen. Maar hoe mooi dat het vertellen van je verhaal je tegelijkertijd ook dwingt om bewuster en zorgvuldiger je vragen formuleren. Dit alleen al geeft je soms een nieuwe kijk op het geheel, waar je vervolgens mee verder kunt. Een verhaal kan in je hoofd blijven rondzingen, het komt steeds weer terug. Je verhaal met iemand delen schept ruimte in je hoofd, ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en nieuwe acties.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door warmte, oprechte betrokkenheid en een intuïtieve aanpak. Ik bied jou/jullie graag een veilige ruimte om te zijn wie je bent en te voelen wat je voelt.
Elke vorm van begeleiding en/of ondersteuning begint met een vrijblijvende kennismaking. Tijdens deze kennismaking kan je kennismaken met mij, mijn praktijk en beoordelen of ik iets voor jou/jullie zou kunnen betekenen.

Wees welkom!