Over mij

Even voorstellen..

Ik ben Kitty, gelukkig getrouwd en trotse moeder van 2 kanjers; een dochter van 7 en een zoon van 3. Tijdens en na het afronden van mijn studie Pedagogiek in 2009, ben ik een paar jaar werkzaam geweest binnen verschillende organisaties en instellingen en daarnaast.. op de ‘werkvloer’ thuis.

Ervaringsdeskundige noemen ze het ook wel, als je eigen kinderen niet de geijkte paden volgen, maar op diverse gebieden net even een beetje extra aandacht nodig blijken te hebben. Onze dochter en inmiddels ook zoon maken hun ‘eigen tekening’.

Ik vind het belangrijk dat iedereen de ruimte mag voelen en ervaren om te kunnen zijn wie ze zijn. Dat betekent dus, dat je niet altijd binnen die geijkte paden hoeft te blijven. Waarom willen we eigenlijk zo graag dat kinderen en tieners doen zoals het ‘hoort’, zoals wij verwachten dat ze zich moeten ontwikkelen? En waarom passen wij ons te vaak aan in een omgeving vol verwachtingen en vergeten we om vanuit onze intuïtie (talent) te handelen? Kortom, te mogen zijn wie we echt (willen) zijn.

Als kind heb ik me regelmatig ‘anders’ gevoeld en realiseerde me pas op latere leeftijd dat mijn gevoeligheid daar een oorzaak van is geweest. Het heeft even geduurd voordat ik dat ‘voelen’ van alle prikkels om mij heen kon vertalen naar iets moois. Het zal hopelijk een waardevolle leidraad zijn in de begeleiding binnen mijn praktijk.

We hebben helaas niet alles in de hand wat ons pad zal kruisen. Een verandering binnen het gezin, een traumatische gebeurtenis, moeilijk om kunnen gaan met een verlies, lastig vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken, contacten leggen, gepest worden, faalangst..
Het kan je zomaar overkomen..

Iedereen beschikt over zijn of haar eigen draaglast en draagkracht. Als mens, maar ook binnen het gezin. Als de hoeveelheid spanning of druk die je ervaart overeenkomt met wat je aankunt, spreken we van gezonde spanning of stress. De draaglast (de belasting) en de draagkracht (de belastbaarheid) zijn dan met elkaar in evenwicht. De draaglast wordt gevormd door factoren en eisen uit je omgeving die spanning veroorzaken. De draagkracht wordt bepaald door jouw mogelijkheden om stress te voorkomen en er mee om te gaan. Als de draaglast te veel wordt, is het belangrijk om weer te zorgen voor evenwicht en balans. Het is de basis om te kunnen (en willen!) groeien en leren.

Werkervaring

 • Intensieve gezinshulp; Sensire te Neede
 • Begeleiden vakantieprojecten, Stichting de Lichtenvoorde te Lichtenvoorde
 • Ambulante gezinsondersteuning Stichting MEE Gelderse Poort te Nijmegen
 • Invalwerk Pi-school ‘De Hondsberg’ te Oisterwijk; observatiekliniek voor kinder- en  jeugdpsychiatrie
 • Invalkracht logeerhuis Ruurlo te Ruurlo; Stichting de Lichtenvoorde
 • Pedagogisch medewerker Kinder- en tienerafdeling MST te Enschede
 • Coördinerend pedagogisch ondersteuner; Kind en Jeugd Lievelde; Stichting Zozijn

Opleidingen

 • 2001-2005 SPW niveau 4, Graafschap College te Groenlo, specialisatie: activiteitenbegeleiding
 • 2005-2009 Pedagogiek, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen te Nijmegen
 • 2018 Dierbegeleider, Pets4Care Opleidingen te Wijk bij Duurstede
 • 2019 Rots en Water training, Gadaku Instituut / Rots en Water Instituut NL te Schagen
 • 2019 Kindertalentenfluisteraar, Blij met mij! Academie te Rhenen